Käyttö- ja sopimusehdot

Valmiskaupan yleiset käyttö- ja sopimusehdot. Käyttämällä Valmiskauppa.fi palvelua hyväksyt nämä ehdot. Päivitetty viimeksi 14.7.2024.

1. Käyttöehtojen soveltaminen ja voimassaolo

Näitä käyttöehtoja sovelletaan Valmiskauppa.fi palvelun (jäljempänä palveluntarjoaja) asiakkailleen toimittamiin Valmiskaupan tuotteisiin ja palveluihin. Valmiskauppa.fi palvelun tuottaa Finqu Oy 2764177-2. Nämä ehdot astuvat voimaan 1.2.2024 ja ovat voimassa toistaiseksi.

2. Sopimuksen syntyminen ja siirtäminen

Sopimus syntyy kun asiakas rekisteröityy Valmiskaupan palveluun verkkosivuston tai jälleenmyyjien kautta tai tilaa palvelun tekoälyn toteuttamana. Palveluntarjoajalla on oikeus siirtää sopimus ja/tai palvelut kolmannelle osapuolelle sekä muuttaa sopimuksen ja/tai palvelukuvauksen sisältöä. Palveluntarjoajalla on oikeus luovuttaa Suomen lain vaatimat tiedot viranomaisille.

Asiakkaalla on oikeus siirtää sopimus kolmannelle osapuolelle muuttamalla oman Valmiskauppa-tilin yhteystietoja. Palveluntarjoaja varaa oikeuden hylätä sopimuksen siirto.

Uusissa sopimuksissa on aina 30 päivän tyytyväisyystakuu, jonka aikana palvelu on mahdollista irtisanoa ilman kustannuksia lukuunottamatta verkkotunnusten rekisteröintimaksuja ja muita mahdollisia kolmansien osapuolten tarjoamien palvelujen maksuja. 

3. Sopimuskauden pituus ja irtisanominen

Palvelun sopimuskausi on aina yksi kuukausi tai valitun pidemmän laskutuskauden loppuun. Irtisanotun palvelun sopimus päättyy käynnissä olevan laskutuskauden loppuun, jonka jälkeen tili sulkeutuu ja kaikki tilillä olevat tiedot poistuvat automaattisesti. Irtisanomisaika on käynnissä oleva laskutuskausi (1 kuukausi, mikäli käytössä ei ole pidempää laskutuskautta).

Mahdolliset etusetelit ja muut edut eivät ole muutettavissa rahaksi.

Palveluntarjoaja varaa oikeuden irtisanoa palvelu välittömästi ilman irtisanomisaikaa, mikäli asiakas on rikkonut sopimusehtoja tai palvelun tuottamista ei voida jatkaa (esimerkiksi force majure tilanne).

4. Tilatun palvelun toimittaminen

Palveluntarjoaja varaa oikeuden olla toimittamatta tilattua palvelua ilman erillistä mainintaa tai syytä tai ilmoitusta.

5. Palvelun sisältö ja tuottaminen, asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet

Palveluntarjoaja voi tuottaa sopimuksen mukaisen palvelun haluamallaan tavalla. Palveluntarjoaja varaa oikeuden muuttaa sopimuksen ja palvelun sisältöä, pyrkien mahdollisuuksien mukaan tiedottamaan siitä etukäteen. Asiakkaan pyynnöstä tehdyistä muutoksista voidaan veloittaa palveluntarjoajan yleisen hinnaston mukainen maksu.

Palveluntarjoaja anoo SSL-sertifikaatin kolmansien osapuolien ylläpitämien rekisteröintipalvelujen kautta. Palveluntarjoaja toimii rekisteröinnissä vain välittäjänä ja rekisteröi palvelut asiakkaan toimittamilla tiedoilla. Palveluntarjoaja ei vastaa kolmansien osapuolten rekistereistä tai palveluista.

Palveluntarjoaja tarjoaa verkkokaupalle asiakkaan itse valitseman ilmaisen valmiskauppa-verkkotunnuksen (kaupannimi.valmiskauppa.com). Palveluntarjoaja varaa oikeuden hylätä ja poistaa asiakkaan valitsema osoite, jonka jälkeen asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus valita uusi ilmainen osoite. Ilmainen valmiskauppa-verkkotunnus on palveluntarjoajan omaisuutta, eikä sitä voida siirtää toiselle palveluntarjoajalle.

Asiakas vastaa palveluun lataamastaan aineistosta ja huolehtii siitä, ettei lisätty ohjelmakoodi altista palvelua tai palvelinta hyökkäyksille, tietomurroille tai niitä vastaaviin toimintoihin, eikä aineisto ole loukkaavaa ketään kohtaan tai ole Suomen lain tai hyvien tapojen vastaista tai ylitä palvelulle varattuja resursseja. Palveluntarjoaja varaa oikeuden poistaa aineistoa tai ohjelmakoodia, mikäli se katsoo aineiston rikkovan näitä ehtoja.

Asiakas vastaa, että hänen toimintansa tietoverkossa noudattaa Suomen lakia ja hyviä tapoja. Palveluntarjoajan tai kolmansien osapuolten palvelimien ja palvelujen luvaton käyttö tai käytön yritys on kielletty. Asiakkaan harjoittama mahdollisten tietoturvareikien etsintä ja väärinkäyttö on ehdottomasti kiellettyä ja johtaa välittömästi sopimuksen irtisanomiseen sekä mahdollisiin korvausvaatimuksiin.

Mikäli asiakkaan palvelinresurssien käyttö on suurempaa kuin tavanomaisen Valmiskauppa-asiakkaan, on palveluntarjoajalla oikeus tarkistaa palvelusta perittävää hintaa käyttöä vastaavaksi. Palveluntarjoaja varaa oikeuden priorisoida liikennettä tällaisissa tapauksissa.

Asiakkaalle on varattu palvelinresursseja valitun Valmiskaupan palvelupaketin tuotemäärän verran, sekä niiden tuotekuville ja liitetiedostoille 50 gigatavua levytilaa. Isommista resursseista tulee neuvotella käyttöä vastaava hinta palveluntarjoajan kanssa.

Asiakas vastaa kaikesta verkkokaupan kautta tapahtuvasta maksuliikenteestä. Käyttäessään kolmannen osapuolen maksusovelluksia (esim. Klarna ja Paytrail) asiakkaan tulee seurata maksujen hyväksymistä kyseisten maksupalveluntarjoajien omissa palveluissa. Palveluntarjoaja ei vastaa palvelun tilaushallinnassa mahdollisesti näkyvistä virheellisistä tai puutteellisista maksun tiloista tai tiedoista. Asiakkaan tulee aina varmistaa maksun saapuminen ja/tai hyväksyminen maksupalveluntarjoajalta ennen tuotteiden toimitusta.

Palveluntarjoajan korvausvastuu palvelujen tuottamisesta rajoittuu enintään asiakkaan edellisen 60 päivän aikana Valmiskaupan palveluista maksamaan summaan. Palveluntarjoaja ei vastaa välillisistä vahingoista, joita asiakkaalle voi aiheutua teknisistä tai muista syistä.

Palveluntarjoaja varaa oikeuden estää teknisin keinoin sopimuksen vastainen toiminta.

Asiakas ei missään tilanteessa saa luovuttaa palvelun käyttäjätunnuksia kolmannen osapuolen käyttöön. Asiakas vastaa kaikesta tunnuksillaan tehdyistä toimista.

Asiakas vastaa palvelun kautta myymistään palveluista, tavaroista, tavaroiden toimituksesta ja muusta verkkokauppaan sekä myymiseen liittyvistä asioista. Palveluntarjoaja ei ole missään tilanteessa vastuussa asiakkaan kaupankäynnistä tai muusta siihen liittyvästä toiminnasta.

Palveluntarjoaja varaa oikeuden keskeyttää palvelun tuottaminen tilapäisesti, mikäli se on tarpeellista korjaus-, huolto- tai muiden töiden vuoksi. Palveluntarjoaja pyrkii minimoimaan katkoksen keston ja tiedottamaan siitä asiakkaalle mahdollisuuksien mukaan etukäteen.

Palveluntarjoaja ei vastaa virheistä tai toimintakatkoista, jotka aiheutuvat ylivoimaisesta esteestä (force majure) tai inhimillisestä virheestä tai kolmannen osapuolen toimista.

6. Käyttäjätunnukset ja salasanat

Palveluntarjoaja varaa oikeuden muuttaa käyttäjätunnusta ja salasanaa tarpeen vaatiessa, ilmoittamalla tästä asiakkaalle.

7. Palvelusta maksaminen ja hinnoittelu

Asiakas maksaa valitun laskutuskauden mukaisesti tilattujen palvelujen käytöstä. Laskutus tapahtuu etupainotteisesti.

Kulloinkin voimassa oleva hinnasto löytyy palvelun kotisivulta (www.valmiskauppa.fi/hinnasto). Palveluntarjoaja varaa oikeuden muuttaa palvelujen hintoja, palvelupaketteja ja niiden sisältöä. Palvelupakettien ja hintojen muutoksista ilmoitetaan kotisivulla vähintään 30 päivää ennen muutosten voimaan tuloa. 

Alisa Yrityslasku
Ostaminen Alisa Yrityslaskulla onnistuu pelkkien yhteystietojen ja vahvan tunnistautumisen avulla. Riittää, että pystymme varmistamaan ostajan ja hänen edustamansa yrityksen välisen yhteyden. Maksutavan käyttö edellyttää suomalaista y-tunnusta ja ostoksen tekijältä suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksia. Ostajan osto-oikeus varmistetaan digitaalisesti. Tätä varten suosittelemme, että ostaja käyttää ostosta tehdessä yrityksen tarjoamaa puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta.

Lasku lähetetään Alisa Yrityslaskun toimesta ensisijaisesti verkkolaskuna, mutta myös sähköpostilasku ja paperilasku ovat mahdollisia. Yritysten viralliset verkkolaskuosoitteet ovat valmiina tiedossa, joten myös laskutusosoitteen valinta on helppoa. Ostolaskun käsittely on suunniteltu yritysostajan kannalta mahdollisimman sujuvaksi ja ostaja saa lisättyä laskulle laskun kohdentamiseen tarvittavat viitetiedot.

Alisa Yrityslasku tarjoaa kolme eri maksuaikaa: 14 päivää, 30 päivää ja 60 päivää. Laskutuslisä vaihtelee valitun maksuajan mukaan: 14 päivää 9,90 €, 30 päivää 19,90 € ja 60 päivää 29,90 €. Alisa Yrityslaskun luottoraja on 5000 €.

Mikäli sinulla on kysyttävää Alisa Yrityslaskusta, olethan yhteydessä Alisan asiakaspalveluun:
• Sähköposti: yritysasiakkaat@alisapankki.fi 
• Puhelinnumero: 0293 230 910 (Arkisin klo 9-17, 0,1717 € /min)

Alisa Yrityslaskun mahdollistaa Alisa Pankki Oyj.

8. Palvelun sulkeminen ja irtisanominen

Palveluntarjoajalla on oikeus sulkea asiakkaan Valmiskauppa-tilille pääsy ja käynnistää palvelun irtisanominen, mikäli asiakkaalla on lasku erääntynyt ja maksamatta.

Palveluntarjoajalla on oikeus irtisanoa asiakkaan palvelu ilman irtisanomisaikaa, jos asiakkaan lasku on erääntynyt ja maksuajasta ei ole sovittu, asiakas rikkoo sopimusehtoja, on haettu selvitystilaan tai konkurssiin tai tuomittu petoksesta.

Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Erimielisyydet ratkaistaan kauppakamarin välimiesoikeudessa.